skip to Main Content

Woningontruiming: een emotionele gebeurtenis

Reden voor de woningontruiming

In veel gevallen is een woningontruiming een zeer emotionele gebeurtenis. Redenen voor de woningontruiming zijn bijvoorbeeld:

  • Overlijden
  • Echtscheiding
  • Faillissement
  • Verhuizing naar seniorenwoning

Moet u een woning ontruimen, en heeft u het daar emotioneel zwaar mee? Dan raden wij u aan om de hulp in te schakelen van een ontruimingsbedrijf. Wij vertellen u graag meer over wat een ontruimingsbedrijf voor u kan betekenen bij een emotionele woningontruiming.

Spullen inventariseren

Bij een woningontruiming door een ontruimingsbedrijf gebeurt er niets met uw spullen zonder dat u daar toestemming voor heeft gegeven. Dat begint al met het inventariseren van de spullen. Moet de woning bijvoorbeeld ontruimd worden vanwege een overlijden? Dan geeft het ontruimingsbedrijf u de tijd om rustig uit te zoeken wie welke spullen krijgt. Bent u daar nog niet aan toe? Dan is het ook mogelijk om de inboedel tijdelijk op te slaan. Het ontruimingsbedrijf zal dit ook voor u regelen. U hoeft zich hier dus niet druk om te maken tijdens deze emotionele tijd. In het geval van een echtscheiding kan het ontruimingsbedrijf u ook helpen met het vervoeren van de spullen naar de juiste nieuwe bestemming.

Bestemming van de inboedel

Wat vaak voorkomt bij een emotionele woningontruiming is dat er spullen zijn waarvan u niet direct weet wat ermee moet gebeuren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u zeer gehecht bent geworden aan een mooie kast die bij uw ouders in de woonkamer stond, maar dat er nu geen plaats is om die in uw eigen huis, of in het huis van familie te plaatsen. Ook dan kan het ontruimingsbedrijf u helpen. De mooie kast, of andere meubelstukken, worden dan een tweede leven gegeven bij iemand die er wel nog veel plezier aan zal beleven. Zo kunt u het stuk schenken aan een goed doel of kringloopwinkel, maar is het ook mogelijk om de inboedel op te laten kopen of te veilen. Waar u ook voor kiest, u weet in ieder geval dat het een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Pand schoon opleveren

Ten slotte zorgt het ontruimingsbedrijf ervoor dat de woning netjes achtergelaten wordt. Afval wordt op milieuvriendelijke wijze opgeruimd en het bedrijf laat het pand bezemschoon achter. Ook bestaat er de mogelijkheid om het ontruimingsbedrijf kleine reparaties in het pand uit te laten voeren. Zo heeft u er zelf helemaal geen omkijken meer naar, en hoeft u zich niet meer bezig te houden met werkzaamheden in het pand.

Steun van het ontruimingsbedrijf

Kortom, het ontruimingsbedrijf kan de woningontruiming in een emotionele periode helemaal van u overnemen. Echter kunnen we het ons ook goed voorstellen dat u het juist fijn vindt om bij het proces betrokken te zijn, bijvoorbeeld om afscheid te nemen. Kies dan voor een ontruimingsbedrijf dat dit ook toelaat, en die u hiertoe de ruimte geeft. Ga in gesprek met het bedrijf, en vraag naar de mogelijkheden. Een goed ontruimingsbedrijf zal de emotionele woningontruiming altijd snel maar respectvol op zich nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *