skip to Main Content
Werken In De Thuiszorg? Ga Dan Snel Je Rijbewijs Halen

Werken in de thuiszorg? Ga dan snel je rijbewijs halen

Nut en noodzaak van je rijbewijs halen

Heb jij plannen om straks in de zorg te gaan werken? Dan is het raadzaam om ook alvast te beginnen met rijlessen. Je rijbewijs halen is extra belangrijk als je je wilt bekwamen in het verlenen van thuiszorg. Mensen die werken in de thuiszorg rijden de hele dag van hot naar her om mensen thuis de broodnodige zorg te geven die ze op dat moment nodig hebben. Bovendien is het in het algemeen gewoon handig om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. Je weet immers nooit wanneer het van pas komt.

Waarom werken in de thuiszorg?

Achter elke deur schuilt een nieuwe uitdaging als je werkt in de thuiszorg. Je begint je dag met het checken van jouw route en dan ga je op pad. Je neemt het zorgdossier van je cliënten door en je verleent thuiszorg op maat. Hier komt jouw improvisatietalent en creativiteit goed van pas aangezien het soms even zoeken is naar de spullen die je nodig hebt en je je af en toe in kleine badkamers moet manoeuvreren. Tijdens de dagelijkse begeleiding en verzorging van cliënten kijk je ook goed naar wat de cliënt zelf nog kan en de rol van de mantelzorger hierin. Daarnaast probeer je altijd de cliënt te stimuleren in het bevorderen van zijn of haar zelfredzaamheid en het voeren van de eigen regie op het gebied van gezondheid en wonen.

Meedraaien in thuiszorg is meebewegen

Als verpleegkundige in de thuiszorg draai je mee in verpleegkundige bereikbaarheid. In een bereikbaarheidsdienst krijg je te maken met situaties die zich bij collega’s voordoen en is de uitdaging aan jou om hierop te anticiperen en door te vragen zodat er juist wordt gehandeld. Snel ergens kunnen zijn is soms van levensbelang. Daarom heb je dus altijd een auto nodig. Daarnaast moet je de hele dag door natuurlijk op vele plekken in je werkgebied zijn. Ook op het platteland. Een goed voorbereide verpleegkundige in de thuiszorg zorgt er dus voor dat het rijbewijs zo snel mogelijk in de pocket is! Meld je snel aan bij een rijschool bij jou in de buurt.

Wat is jouw motivatie om te werken in de zorg of de thuiszorg? We horen het graag van je. Stuur je bericht via het contactformulier naar Mouria.