skip to Main Content

Begrafenis regelen

Voor een persoonlijk afscheid

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op u af. Meer dan u vaak in de gaten heeft. Er moet heel veel geregeld en gepland worden voor de begrafenis. U heeft daarbij ook te maken met het verdriet en de wensen van andere familieleden en/of vrienden van de overledene. In dit blog vertellen we u hoe u het beste tot een duidelijk stappenplan, een uitvaart en een begrafenis kunt komen die past bij het leven van uw dierbare.

Kiezen voor begraven worden

U staat er in het dagelijkse leven wellicht niet bij stil. Maar kiezen voor een begrafenis is zeer persoonlijk en kan ook erg lastig zijn op het moment dat een dierbare overlijdt. Heeft de overledene aangegeven dat hij of zij begraven wil worden? En zo ja, waar wil hij of zij dan begraven worden? Dat is het eerste wat er bij het regelen van een begrafenis komt kijken. Waren die keuzes al gemaakt, of zijn die aan u toebedeeld? Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele begrafenis en een locatie binnen uw gemeente, maar het is ook mogelijk om uw dierbare te begraven op een natuurbegraafplaats, midden in de natuur.

Gemeentelijke begraafplaats regelen

Voor nabestaanden die regelmatig het graf van de overledene willen bezoeken is een begrafenis regelen op de gemeentelijke begraafplaats een goede keuze. Deze zijn namelijk zeer toegankelijk en eenvoudig te bezoeken door uzelf en nabij wonende familie en vrienden. Hieraan zijn wel kosten verbonden voor de huur van een graf voor een periode van (meestal) 20 jaar.

Bijzondere begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen

Er zijn ook extra bijzondere begraafplaatsen. Deze zijn vaak eigendom van een kerk of stichting. Daarnaast kunt u ook een begrafenis regelen op een natuurbegraafplaats. Hiervoor wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen. Een groot voordeel hiervan is dat de graven op deze begraafplaatsen niet ‘geruimd’ worden. De overledene geniet daar dus een eeuwigdurende grafrust.

Begrafenis regelen met uitvaartverzorger

Een persoonlijke begrafenis op maat die past bij het leven van de overledene brengt ook kosten op maat met zich mee. Hoeveel het begraven van de overledene kost, verschilt per begraafplaats en per gemeente. Met dit blog proberen we u alvast op ideeën te brengen, voor het geval u onverhoopt met een overlijden te maken krijgt. U kunt dus ook alvast nadenken over hoe uw eigen uitvaart eruit zou kunnen zien. Hoe u de begrafenis van u of een dierbare wilt regelen kunt u het beste bespreken met een goed aangeschreven uitvaartverzorger .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *