skip to Main Content
Voordelen Van Airconditioning In De Gezondheidszorg

Voordelen van airconditioning in de gezondheidszorg

Airco in zorginstellingen

Zorginstellingen maken volop gebruik van airconditioning units in gezondheidsinstellingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Naast het feit dat het niet te warm wordt in de ruimtes, heeft een airconditioning in de gezondheidszorg namelijk ook nog andere voordelen. Wij vertellen u graag meer over deze voordelen.

Aangename temperatuur

Zoals we al genoemd hebben, blijft met airconditioning in de zomer de ruimte op een aangename temperatuur. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om een verzorgingstehuis, zijn hoge temperaturen ontzettend schadelijk voor oudere bewoners. De airco zorgt ervoor dat zij geen last zullen hebben van de hitte. Dat is natuurlijk extra aangenaam nu de temperaturen in de zomer steeds hoger worden. Maar wist u dat er airconditioning systemen zijn die ook kunnen verwarmen? Dat is in de winter natuurlijk een groot voordeel.

Airconditioning zorgt voor schone lucht

De airconditioning zuigt warme lucht op, koelt deze lucht en ‘blaast’ hem vervolgens weer uit. In de airconditioning unit zit een filter. De lucht die door de airco gaat, wordt dus tevens gefilterd. Dat betekent dat het apparaat niet alleen zorgt voor een aangename temperatuur, maar het zorgt er ook nog voor dat de lucht die in de ruimte geblazen wordt schoon is. Dat is voor iedereen aangenaam, maar vooral mensen die last hebben van allergieën. Het is wel belangrijk om de filter regelmatig schoon te maken.

Gezond binnenklimaat

Tenslotte zorgt een airconditioning in de gezondheidszorg over het algemeen voor een gezond binnenklimaat. We hebben het al gehad over de temperatuur en het filteren van de lucht, maar er zijn ook airco installaties die afgestemd kunnen worden om bijvoorbeeld tevens de luchtvochtigheid te regelen, of de ventilatie van de verschillende ruimtes. Als de airco goed afgesteld is, zorgt hij dus voor een zeer gezond binnenklimaat.

Wilt u weten welke airconditioning het best geschikt is voor de gezondheidszorg? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag!