skip to Main Content
Steunzolen

Steunzolen

Niet alleen nuttig voor ouderen

Veel mensen denken bij steunzolen vooral aan attributen die handig zijn voor ouderen en eventueel voor mensen die afwijkende voeten hebben. Maar wist u dat steunzolen bij hielspoor bijvoorbeeld erg nuttig kunnen zijn?

Steunzolen

Hielspoor is een vervelende aandoening aan de voet die bij jong en oud kan ontstaan. Het is een irritatie aan de aanhechting van de voetzoolpees aan het hielbeen en dit ontstaat vaak als gevolg van overbelasting. Mensen die hiervoor extra risico lopen, zijn mensen met overgewicht, met staande beroepen of fanatieke sporters. Zij belasten hun voeten vaak onevenredig veel en dit kan dus tot bovengenoemd probleem leiden.

Steunzolen voor jongeren

Ook voor jongeren kan het dus zeker aan te raden zijn om steunzolen bij hielspoor te gebruiken. De speciale sportzolen en steunzolen die er verkrijgbaar zijn, zorgen ervoor dat er minder druk op de hiel komt, waardoor de irritatie bij de aanhechting van de voetzoolpees kans krijgt zich te herstellen. Daarnaast geven de zooltjes extra ondersteuning, zodat de klachten niet zomaar weer zullen ontstaan. Het is ook heel goed mogelijk om ze preventief te gebruiken, voorkomen is immers bij alles altijd beter dan genezen. Zo kunt u zichzelf heel veel pijnklachten besparen.

Pijnlijke voeten

Hebt u ook vaak pijn onder de hiel van uw voet? Dan kan het maar zo zijn dat u last hebt van hielspoor. Wat is dit precies? In feite is het een irritatie aan de aanhechting van uw voetzoolpees. Deze aanhechting bevindt zich precies onder de hielen, waardoor hier de pijn gevoeld wordt.

Voeten

Waardoor ontstaan deze klachten nu eigenlijk? De oorzaak kan liggen in een afwijkende vorm van de voet, maar in de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u een beroep hebt waarbij u heel veel moet staan of als u veel sport, waarbij er druk op uw voeten komt. Ook overgewicht zorgt voor extra druk en dus voor het ontstaan van dit probleem.

Behandelen

Een goede behandeling van hielspoor is belangrijk om u weer pijnvrij te krijgen. De beste manier om de klachten te verhelpen is door rust te nemen en zo weinig mogelijk in de benen te zijn. Maar dit is natuurlijk niet altijd haalbaar. Daarom bestaat een hielspoor behandeling vaak uit het gebruik van speciaal hiervoor gemaakte inlegzolen. Hiermee vermindert u de druk op de aanhechting van de voetzoolpees en wordt uw voet en uw hiel goed ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *