skip to Main Content

Ayurvedische ondersteuning voor kinderen

Kinderen en Ayurveda

Wellicht ben je al bekend met Ayurveda, de alternatieve geneeswijze die al eeuwenlang centraal staat in het dagelijks leven van Indiase gezinnen. Ook hier in Nederland kun je de natuurlijke Ayurvedische methoden van onder andere genezing en lichaamsondersteuning toepassen. Dit met dank aan de verschillende specialistische verkooppunten van Ayurvedische producten. Dit is niet alleen goed nieuws voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen veel voordeel halen uit lichaamsondersteuning op Ayurvedische wijze. In dit blog vertellen we er graag meer over.

De Kapha levensfase

Volgens het Ayurvedisch principe bevinden kinderen zich in de Kapha levensfase. Deze staat in het teken van groei. De botten, spieren, hormonen en allerlei andere processen in het lichaam zijn zich in deze fase hevig aan het ontwikkelen. Kinderen zullen dus meer behoefte hebben aan slaap, regelmaat en gezonde voeding dan volwassenen. Wanneer kinderen wat ouder worden en in de tienerjaren terecht komen, kan de groei uit balans raken waardoor ze last krijgen van acne. De Kapha fase is de ideale tijd om goede patronen te ontwikkelen waar kinderen de rest van hun leven profijt van hebben.

Van groot tot klein

Patronen en regelmaat staan centraal bij Ayurveda, en deze levenswijze geeft dus ook ondersteuning bij de ontwikkeling van regelmaat. Dit begint al als kinderen heel klein zijn, vlak na de geboorte. Als kinderen twee of drie weken oud zijn kun je beginnen met het geven van dagelijkse babymassages. Dit wordt ook wel de Shantalamassage genoemd, en wordt traditioneel in India dagelijks gedaan. De massage is onderdeel van de routine en wordt doorgegeven van moeder op dochter. Hierbij kunnen natuurlijke kruiden gebruikt worden, die je bij Ayurvedische verkooppunten kunt vinden. Ook als kinderen ouder worden kun je Ayurvedische methodes toe blijven passen. Zo zijn verschillende rekoefeningen niet alleen goed voor het evenwicht en het lichaam, maar zijn ze bovendien leuk om samen te doen.

Natuurlijke supplementen

Voor nog wat extra natuurlijke ondersteuning voor je kinderen gebruik je Ayurvedische voedingssupplementen. Deze zijn onderdeel van een gezond dieet, en zijn goed voor onder andere de luchtwegen, het bloed, of de energie van kinderen. Dit komt doordat ze voorzien zijn van verschillende kruiden. Deze kruiden hebben ieder een andere werking, en wanneer ze gecombineerd worden vormen ze een effectief supplement. Neem bijvoorbeeld Ginseng, dat energie geeft waardoor kinderen niet alleen goed kunnen groeien, maar bovendien lekker de hele dag kunnen spelen.

Echte Ayurvedische producten

De echte Ayurvedische producten zoals oliën, voedingssupplementen en remedies zijn, zoals gezegd, gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zullen je kinderen ook geen chemische voedingsstoffen binnenkrijgen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je de producten voor kinderen bestelt bij een betrouwbaar Ayurvedisch verkooppunt. Besteed hier genoeg aandacht aan voordat je een product bestelt! Wij wensen jou en je kinderen veel geluk, en een gezonde toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *