skip to Main Content
Zorgverzekering Studenten

Zorgverzekering studenten

Als u 18 jaar bent bent u verplicht een zorgverzekering af te sluiten

Op het moment dat u nog geen 18 jaar bent, dan kunt u nog steeds gebruik blijven maken van de zorgverzekering van uw ouders. Op het moment dat u 18 jaar wordt veranderd er echter wat met uw zorgverzekering. Vanaf de leeftijd van 18 jaar bent u verplicht om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om ruim voordat u 18 jaar wordt al de verschillende zorgverzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken, om zo een goed beeld te vormen van de maandelijkse premies. Ook als u buiten de maand december een zorgverzekering afsluit, kunt u door goed te ziektekostenverzekering vergelijken toch al snel enkele tientallen euro’s per maand besparen.

Zorg verzekering

De meeste studenten kiezen ervoor om een zorgverzekering af te sluiten met een zo laag mogelijke premie. De voornaamste reden die studenten hiervoor opgeven zijn dat ze toch niet zoveel zorg nodig hebben. Juist om die reden kiezen veel studenten er ook voor om een zo hoog mogelijk eigen risico in te stellen, hierdoor gaat de maandelijkse premie namelijk flink omlaag.

Basisverzekering studenten

Over het algemeen hebt u als student genoeg aan een basisverzekering. Natuurlijk kunt u er altijd voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten op het moment dat u merkt toch wel regelmatig van medische zorg gebruik te maken. De hoogte van de basisverzekering is altijd van verschillende factoren afhankelijk. Door slim basisverzekering vergelijken kunt u zelfs met alleen een basisverzekering al flink wat geld besparen.

Aanvullende zorgverzekering studenten

ondanks dat weinig studenten er, vanwege de extra kosten, voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, is het toch verstandig om dit in overweging te nemen. Voor een klein bedrag extra per maand bent u voor veel meer medische zorg verzekerd. De meeste zorgverzekeringsmaatschappijen hebben interessante premies beschikbaar voor studenten die ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Tegemoetkoming van de overheid

Government

Op het moment dat u een zorgverzekering afsluit, dan hebt u ook meteen recht op tegemoetkoming van de overheid. De tegemoetkoming in de zorgkosten noemen we in Nederland ‘zorgtoeslag’. Het is belangrijk om uw zorgtoeslag op tijd aan te vragen, zodat u zeker weet dat u vanaf de eerste maand van uw zorgverzekering al een tegemoetkoming krijgt van de overheid. De hoogte van de zorgtoeslag is niet afhankelijk van uw inkomsten, u krijgt dus altijd hetzelfde bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *