skip to Main Content
Wanneer Moet U Een Spoed Tandarts Bellen?

Wanneer moet u een spoed tandarts bellen?

In welke gevallen moet u een spoed tandarts inschakelen?

Wanneer u ‘s avonds of in het weekend last krijgt van acute tandpijn dan kan het lastig zijn om te bepalen of u een spoed tandarts in Rotterdam nodig heeft. Wanneer is iets nou echt een spoedgeval? Kan die tandpijn wachten tot maandag of moet u nú actie ondernemen? Mouria somt in dit blog een aantal situaties voor u op, waarin u er goed aan doet om een spoed tandarts in Rotterdam te schakelen.

Afgebroken of uitgevallen tand

Zit uw tand los, is hij afgebroken of zelfs helemaal uitgevallen? In dat geval moet u direct een spoed tandarts bellen. U heeft namelijk binnen een uur hulp nodig van een tandarts om de schade te beperken. Ook bij een losse tand is het belangrijk om zo snel mogelijk door een tandarts behandelt te worden. Twijfel dus niet en schakel bij een afgebroken, uitgevallen of losse tand snel een tandarts in!

Onhoudbare kiespijn

Heeft u last van ondraagbare kiespijn? Dan kan uw klacht niet wachten tot de volgende dag. Bel daarom snel een spoed tandarts en probeer telefonisch uw kiespijn zo specifiek mogelijk te omschrijven. Bijvoorbeeld:

  • Is het een zeurende, doffe of scherpe pijn?
  • Verergert de pijn als u op de kies drukt?
  • Heeft u een vieze, bittere smaak in uw mond?
  • Waar bevindt de pijn zich precies?

De tandarts bepaalt vervolgens of u langs moet komen voor een spoedbehandeling. Twijfelt u of uw kiespijn een spoedgeval is? Bel dan een spoed tandarts bij u in de buurt.

Nabloeding

Wanneer u last heeft van een nabloeding dan is het van belang om met spoed zorg te krijgen van een tandarts. Een nabloeding kan ontstaan na het trekken van een kies, bel in dat geval een spoed tandarts en leg uw situatie voor. Een spoed tandarts kan de bloeding stoppen en daarmee voorkomen dat u misselijk wordt door het inslikken van het bloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *