skip to Main Content

Testen op corona? Doe de Covid-19 sneltest

Zo komt u erachter of u Corona heeft (gehad)

Het coronavirus, ook wel Covid-19 en SARS-CoV-2 genoemd, houdt de wereld al maanden in zijn greep. Wilt u weten of u weten of u het coronavirus heeft of heeft gehad? Dan kunt u een corona sneltest bestellen. In dit blog vertellen wij u daar graag meer over.

Hoe werkt de Corona sneltest?

Met een sneltest kunt u er achter komen of u het coronavirus heeft of al heeft gehad. De test controleert via een bloedmonster op lgG en lgM antilichamen tegen het COVID-19 virus in menselijk volbloed, serum of plasma. De aanwezigheid van IgG of IgM antilichamen tegen het Coronavirus wijst er op dat u het virus al heeft gehad of nog steeds besmet bent. Heeft u symptomen van het coronavirus, en wilt u zeker weten of u besmet bent? Met deze Corona sneltest heeft u na ongeveer 15 minuten al duidelijkheid.

Corona sneltest is nog geen officieel medisch hulpmiddel

Het is wel belangrijk om in gedachte te houden dat deze testen nog niet officieel zijn vrijgegeven als medisch hulpmiddel. Daarom is het belangrijk om de testuitslagen te verifiëren bij een daarvoor bevoegde instantie.

De Corona sneltest uitvoeren

De inhoud van het sneltest pakket bestaat uit een testcassette, pipet, buffervloeistof, alcoholdoekje en bloedprikker. Het afnemen van de Corona sneltest gaat alsvolgt:

  • Haal eerst de materialen uit de steriele verpakking
  • Controleer of er voldoende buffervloeistof is voor twee druppels
  • Draai de dop van het steriele lancet en reinig met het alcoholdoekje de prikplaats
  • Prik met het lancet een grote druppel bloed. Met uw duim en wijsvinger kunt u voorzichtig de druk op de prikplaats verhogen
  • Plaats 2 bloeddruppels in sample vak S
  • Plaats direct daarna het juiste aantal druppels buffervloeistof in hetzelfde vak. De aantallen leest u in de bijsluiter
  • Na 15 minuten kunt u het resultaat aflezen