skip to Main Content

Alles over een PDS-test

Prikkelbare Darm Syndroom testen

Als u last heeft van het Prikkelbare Darm Syndroom is dat ontzettend vervelend, maar het is wel heel goed om te weten dat u het heeft. U kunt uw voedingspatroon hier dan op aanpassen. Als u vermoedt dat u PDS heeft, is het raadzaam om een PDS test van Darmklachten.nl te doen. In dit blog van Mouria leest u alles over PDS en hoe zo’n test werkt.

Wat is PDS?

PDS is een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal, vooral van de dikke darm. Symptomen van PDS zijn bijvoorbeeld:

  • buikpijn
  • buikkrampen
  • problemen met de ontlasting
  • een opgezette buik
  • winderigheid door gasvorming

Mensen met PDS hebben vaak last van of diarree of juist van verstopping. Maar het kan ook voorkomen dat deze twee elkaar afwisselen. Al deze symptomen worden veroorzaakt doordat de darm te veel of juist te weinig bewegingen maakt. Bovendien zijn de zenuwen extra gevoelig. Die zenuwen reageren op het rekken of uitzetten van de darmwand.

Heeft u PDS? Doe de PDS-test

Herkent u deze symptomen bij uzelf? Dan is het raadzaam om een PDS-test te doen. PDS kan namelijk pas vastgesteld worden nadat alle mogelijke oorzaken voor de klachten zijn uitgesloten. Bij een speciale PDS-test worden meerdere analyses tegelijkertijd uitgevoerd, zodat de kans groter is dat de oorzaak van de klachten achterhaald wordt. De darmbacteriën worden gecontroleerd, de gisten in de darmen worden gecheckt, en er wordt gekeken of de darmen gluten goed kunnen verwerken. Bovendien controleert zo’n test ook op een aantal darmparasieten. Met zo’n test komt u er dus achter of uw darmklachten wellicht door een van deze vele oorzaken teweeg gebracht worden. We hopen dan ook dat u met de PDS-test de oorzaak snel gevonden heeft en deze aan kunt pakken!