skip to Main Content
Verschil Tussen Gewone Taxi En Zorgvervoer

Verschil tussen gewone taxi en zorgvervoer

Medisch noodzakelijk vervoer

Zorgvervoer, of medische noodzakelijk vervoer, is vaak anders dan een ‘gewone’ taxi. De aanleiding waarom er gebruik gemaakt moet worden van zorgvervoer is voor elke situatie weer anders, en kan in sommige gevallen minder prettig zijn. Hier schenkt de vervoerder dan extra aandacht aan. Wanneer u zorgvervoer nodig heeft, bijvoorbeeld om van en naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut gebracht te worden, kunt u daarom het beste gebruik maken van een betrouwbare vervoerder.

Vervoer met extra zorg

Zorgvervoer is dus het vervoer wat u gebruikt wanneer u om medische redenen ergens naartoe moet, maar het is ook vervoer met wat extra zorg. Een goede vervoerder houdt rekening met uw wensen en behoeften, en brengt u naar elk ziekenhuis, zorgcentrum of kliniek in Nederland (en wellicht zelfs daarbuiten). Bovendien zijn de chauffeurs goed opgeleid, en zijn de voertuigen extra uitgerust om bijvoorbeeld het vervoer met een rolstoel mogelijk te maken. Wij raden aan om te kiezen voor een vervoerder die gespecialiseerd is in zorgvervoer.

Vergoeding door zorgverzekeraar

In sommige gevallen wordt het ziekenvervoer van en naar een ziekenhuis, zorgverlener, kliniek of andere instelling vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Dit is overigens afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de reden waarom u het vervoer nodig heeft. Ook of u zelf mag kiezen voor een vervoerder, is volledig afhankelijk van de zorgverzekering die u heeft. Het vervoer wordt over het algemeen vergoed wanneer u:

  • nierdialyses in een instelling krijgt
  • oncologische behandelingen met chemo-, radio- of immunotherapie krijgt
  • zich alleen per rolstoel kunt verplaatsen
  • slecht ziet en u zich niet zonder begeleiding kunt verplaatsen
  • gebruik maakt van vervoer van en naar consulten, onderzoek of controles die met een behandeling samenhangen

Andere situaties kunnen per uitzondering in sommige gevallen ook vergoed worden. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u zorgvervoer nodig, en wilt u hulp met het vinden van een betrouwbare vervoerder? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.