skip to Main Content
Hoe Moet U Testen Op Candida?

Hoe moet u testen op Candida?

De aantallen en soorten gisten in de darm

Candida is een gist dat eigenlijk overal in de natuur te vinden is. Zo zit het in de aarde, maar ook in ons voedsel en lichaam. In de menselijke darmen zitten veel bacteriën, gisten en schimmels die er samen voor zorgen dat alles goed geregeld wordt in onze buik. Maar wanneer gisten zich te veel vermenigvuldigen, kan dit een infectie veroorzaken. Dit wordt vaak veroorzaakt door overmatige consumptie van zetmeel. In dit artikel vertellen we u meer over hoe u uzelf kunt testen op Candida.

Klachten van Candida

Overgroei van Candida zal niet lang onopgemerkt blijven. Dit is vaak merkbaar aan winderigheid en een opgeblazen buik. Bovendien kan zich ook een pulpachtige ontlasting vormen die lijkt op diarree: een kleverige ontlasting die ook wel gistende ontlasting wordt genoemd. Bij een Candida overschot kan de ontlasting zelfs onverteerd voedsel bevatten. Daarnaast merkt u een Candida infectie vaak op door misselijkheid, vermoeidheid, jeuk, huidaandoeningen of een verergering van de klachten bij de consumptie van suiker en zetmeel.

Een Candida test

Een toename van Candida gisten is allesbehalve prettig. Er zijn echter manieren waarop u kunt testen of er een Candida overschot in uw darmen is. Met een speciale kweek worden de aantallen en soorten gisten in de darm bepaald. Er wordt bijvoorbeeld een uitstrijkje van uw ontlasting genomen en geanalyseerd door een gediplomeerd arts. De uitslag bepaalt of u een Candida overschot heeft. Ook wordt u geïnformeerd over wat u aan dit overschot kunt doen.

Heeft u een Candida overschot?

Heeft u last van een opgeblazen gevoel en weet u niet waar het vandaan komt? Bent u een vrouw en heeft u vaak last van een vaginale schimmelinfectie? Dan kan het goed zijn dat u te maken heeft met een Candida overschot. Laat dit testen met een Candida test. Zo weet u direct wat u kunt doen om uw gezondheid te bevorderen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!