skip to Main Content
Hoe Moet U Een Begrafenis Regelen?

Hoe moet u een begrafenis regelen?

Een overlijden: veel emoties en keuzes

Wanneer een dierbare overlijdt, bent u in het begin voornamelijk bezig met het verwerken van het verdriet. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk alle zaken goed op een rij te hebben. U moet bijvoorbeeld weten wat de wensen waren van de overledene. Om uw proces hierin te versoepelen, kunt u overwegen om een professionele uitvaartverzorger in te schakelen. Hij of zij helpt en ondersteunt u vanaf de eerste dag tot aan de begrafenis. In dit blog vertellen wij hoe u een begrafenis moet regelen.

Stappen die gedaan moeten worden

Samen met de uitvaartverzorger kijkt u naar de verschillende mogelijkheden. U wordt begeleidt tot in de puntjes. Ook krijgt u handige adviezen en tips die u helpen om de juiste keuzes te maken. Na het overlijden komt de uitvaartverzorger direct naar u toe, dit kan ook in de nacht en in de weekenden. Vervolgens wordt de overledene vervoert met een rouwauto naar de gekozen locatie. Ook de aangifte van het overlijden wordt verzorgd door de uitvaartverzorger. Dit scheelt u veel stress.

Verzorging van de uitvaart

De laatste verzorging kan zowel thuis als op locatie gedaan worden. Samen kijken jullie naar welke kleding de overledene zal dragen. Ook kiest u samen of de overledene opgebaard gaat worden, welk rouwvervoer gekozen wordt en welke kist hierbij past. Rouwkaarten, grafsteen en assieraden behoren ook nog tot het rijtje keuzes. Kiest u daarnaast voor een begrafenis of crematie? En weet u al op welke plaats dit gaat plaatsvinden? Een begrafenis kan op een gemeentelijke begraafplaats, een bijzondere begraafplaats of een natuurbegraafplaats. En als laatste wacht u nog de keuze waar de afscheidsceremonie plaats zal vinden.

Een fijne laatste herinnering

Er wachten u dus een heleboel keuzes. Maak het uzelf niet te moeilijk in deze lastige tijd en doe het begrafenis regelen niet alleen. Met een professionele uitvaartverzorger komt u deze moeilijke periode door. Heeft u goede ervaringen met het regelen van een begrafenis? Laat uw bericht hier achter.